keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kevyempi pesto - avokadopastan ja pestopastan liitto

Pasta on tosi monipuolinen ja helppo arjen pikaruoka, joka sopii antamaan energiaa niin aivoillemme kuin lihaksillekin. Pasta sopii siis mainiosti kaikille urheilijoille, gluteenittomana niille, jotka kokevat voivansa paremmin ilman gluteenia. Mikä on sinun suosikkikastikkeesi pastan kanssa? Minä taisin juuri löytää uuden suosikin listan jatkoksi. Pasta on niin monipuolista, nopeaa ja helppoa valmistaa, että meillä sitä tarjoillaan viikoittain erilaisten kastikkeiden ja lisukkeiden kera. Uudet vinkit makumaailmaan ovat aina tervetulleita. Sekä pesto- että avokadopastat maistuvat meidän perheelle, joten huusin hurraata ja riensin oitis testaamaan, kun löysin kevyen avokadopeston ohjeen. Tähän pestoon ei tule tippaakaan öljyä vaan terveelliset rasvat siihen saadaan avokadosta.

20150517_142544

Avokadopeston ohje on peräisin englanninkielisestä Ambitious Kitchen -blogista. Tein siihen vain pieniä muutoksia. Oma versioni on tällainen:

AVOKADO-PESTOPASTA neljälle

Avokadopeston ainekset:

1/2-1 kypsä avokado (1 pieni tai puolikas suuresta)
1 ruukku basilikaa
1-2 valkosipulin kynttä maun mukaan
2 rkl mantelijauhetta tai pinjansiemeniä
1-2 rkl sitruunamehua maun mukaan
3 rkl kylmää vettä
1/2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
suolaa, pippuria

Keitä lisäksi neljä annosta haluamaasi pastaa ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä.

Keittiön laatikossa on majaillut vuosikausia käyttämättömänä lahjaksi saatu Tupperwaren pieni ihmekone, jonkin sortin silppuri. Päätin kokeilla sitä avokadopeston valmistukseen ja kas, se toimi kuin unelma. Juuri sopivan vetoinen vekotin jauhoi ainekset juuri sopivaksi massaksi, ei aivan sileäksi vaan sekaan jäi mukavia sattumia.

20150517_140550

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi sisältö silppuriin, jos sellaisen omistat. Blenderi tai yleiskonekin toimii, mutta varo jauhamasta massaa liian sileäksi. Tämä krouvimpi versio on ainakin minun makuuni ja sopii pastakastikkeeksi tosi hyvin. Riivi basilikanlehdet leikkuulaudalle ja silppua niitä veitsellä hieman pienemmäksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli mantelijauheen tilalla pinjansiemeniä, jotka varmasti sopivatkin avokadopestoon mainiosti. Meillä ei vain sattunut niitä olemaan ja mantelijauhe korvasi ne oikein hyvin.

Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne sekä muutkin ainekset silppuriin. Jauha, kunnes koostumus on sopiva. Jos käytät peston levitteenä leivän päällä, voit jauhaa sen hienommaksikin. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Pastakastikkeeseen käytettävä pesto saa olla reilummin suolattua, koska pasta lieventää suolaisuutta.

Keitin pastaksi tällä kertaa Barillan liguripastaa, joka sopikin tosi hyvin avokadopeston kanssa.

20150517_140353

Keitä pasta ja säästä desin verran keitinvettä. Sekoita keitinvesi valmiiseen avokadopestoon. Lisää pesto sen jälkeen pastan päälle kattilaan ja sekoittele hetken kuumentaen pastaa, jolloin kastike imeytyy siihen mukavasti.

20150517_141847

Voit paistaa tai höyryttää halutessasi jotakin proteiinia, lihaa, kanaa tai kalaa pastan seuraksi. Meillä oli hakusessa nyt vain kevyt vegepasta, joten pasta tarjottiin vain sitruunaviipaleen ja basilikanlehtien kanssa.

20150517_142554

Lisäksi vielä hieman parmesanraastetta ja lasillinen tuttua Leth Duett -valkoviiniä. Herkullista ja aromikasta, niin pasta kuin viinikin!

20150514_172751

Miltä tämä kevyempi pesto sinusta kuulostaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen