maanantai 13. huhtikuuta 2015

Luontaisesti gluteeniton sporttaajan banaanikakku

Kakku ilman jauhoja, voita ja lisättyä sokeria kuulostaa turhalta. Sulkapalloilija Airi Mikkelän blogin innoittamana ryhdyin kuitenkin kokeilemaan. Airin alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Muuntelin omaa versiotani hieman sen mukaan, mitä kotoa sattui löytymään. Eikä lopputulos ollut hullumpi. Pikemminkin sellainen terveellinen ja rouhea arkikakku pieneen herkutteluhetkeen kiireen keskellä tai tuomaan voimaa ennen tai jälkeen treenien.

20150407_210441

Hedelmäkorista löytyi yksi kypsähkö banaani ja hieman ruttuinen Pink Lady -omena. Pink Ladyt ovat parhaita omppuja oman puutarhan omppujen jälkeen. Lisäksi se on varmaankin maailman parhaiten brändätty omena. Millä muulla omenalla olisi oma core-ohjelma syvien lihasten harjoittamiseen, hah hah?? I just love this story! Lue Pink Ladyn tarina englanniksi TÄÄLTÄ.

20150407_184820

ROUHEA HEDELMÄKAKKU n. 6 reilua viipaletta

1 ylikypsä banaani
1 makea omena, esim. Pink Lady
6 pehmeää taatelia
kourallinen pähkinöitä
1,5 dl kaurahiutaleita (keliaakikolle puhdaskauraa)
0,5 dl kookosjauhoja
2 mitallista maustamatonta proteiinijauhetta (n. 30 g), esim. Whey 100
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl aitovaniljaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl vettä

Raasta omena ja muussaa banaani haarukalla. Sekoita ne ja pilko taatelit mukaan. Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet. Voit periaatteessa korvata kookosjauhon ja proteiinijauheen vastaavalla määrällä omaan ruokavalioosi ja makuusi sopivia "jauhoja". Jos haluat pitää kakun gluteenittomana, valitse puhdaskauraa ja gluteenittomia jauhoja. Lisää munat ja vesi hedelmämössöön ja sekoita. Lisää kuivat aineet vähitellen viimeisenä. Jos korvaat kookosjauhon muilla jauhoilla, voit jättää veden pois. Kookosjauho imee itseensä tosi paljon nestettä.

Taikinasta tulee näinkin mielenkiintoisen näköistä. Voitele vuoka esim. oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

20150407_191116

Kypsä kakku on kauniin ruskea. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

20150407_193749

Anna kakun jäähtyä hieman. Leikkaa siitä siivu ja sivele halutessasi pintaan hieman hunajaa. Hunaja ja tuore rosmariini ovat huikean hieno makupari.

20150407_210404

Finelin ravintolaskurin ja pakkausselosteiden mukaan laskeskelin, että yhden annoksen ravintoarvot ilman hunajaa ovat suunnilleen seuraavat:

- hiilihydraattia 17 grammaa
- proteiinia 10 grammaa
- rasvaa 6 grammaa
- energiaa 150 kcal

Tällä taltuttaa hetkeksi pikkunälän tai saa palautumisen hyvälle alulle treenin jälkeen. Voipi olla, että kovempi treeni vaatii parikin siivua ja isomman lusikallisen hunajaa päälle. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen