tiistai 6. toukokuuta 2014

Makea herkku kevään juhliin

Juhlitaanko teillä tänä keväänä? Valmistujaisjuhlien herkkupöydän suunnittelu on varmaankin monessa keittiössä jo käynnissä. Sävelsin tämän makean herkun Vapun tienoon juhliin, mutta helppotekoisena ja herkullisena sopii myös kevään ja kesän juhlien kattauksiin. Leivo kerralla koko pellillinen. Siitä riittää makeita paloja ainakin tusinalle herkkusuita.

Yummy

RAPEAT HERKKUPALAT pellillinen

1 pkt Sunnuntai-murotaikinaa (siis valmis pakastetaikina)
1/2 pkt paistonkestävää omenamarmeladia
kourallinen Omar-karkkeja
n. 50 g tummaa suklaata
kourallinen paahdettuja, suolattuja cashew-pähkinöitä
1/2 päärynä


Yummy

Anna pakastetaikinan sulaa puolisen tuntia huoneen lämmössä.

Yummy

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä. Levitä ohut kerros omenamarmeladia taikinan päälle.

Yummy

Pilko Omarit, suklaa ja pähkinät rouheiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa puolikas päärynä pieniksi kuutioiksi.

Yummy

Ripottele kaikki ainekset taikinalevyn päälle. Painele niitä kevyesti kaulimella, ei kuitenkaan niin että taikinalevy rikkoutuu.

Laita koko komeus 200-asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia.

Yummy

Leikkaa hieman jäähtyneestä levystä haluamiasi muotoja, ruutuja, suorakaiteita tai vaikka piparimuotilla sydämiä. Voit valmistaa leivonnaisen jo juhlia edeltävänä päivänä. Jos se menettää rapeutensa, voit käyttää sen kuumassa uunissa n. 5 minuuttia, jolloin taikinapohja rapeutuu uudelleen.

Tämä leivonnainen maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Lastenjuhlissa tällaisen makean "herkkupizzan" valmistaminen kävisi myös ohjelmanumerosta. Pienetkin lapset selviytyvät "pizzan" täyttämisestä leikiten.

2 kommenttia:

  1. Ååh det där bör nog testas tillsammans med boysen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag är säker på att boysen gillar. Glad morsdag!

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen