maanantai 13. tammikuuta 2014

Vaniljainen mansikka-suklaajuustokakku

Tämä tuorejuustokakku kevenee maitorahkalla. Rahka tuo samalla mukavaa raikkautta tuorejuuston täyteläisen kermaisuuden rinnalle. Pakastemansikat sopivat suklaakeksipohjaiseen kakkuun oikein hyvin. Tällä kelpaa juhlistaa synttäreitä :)

kakku

VANILJAINEN MANSIKKA-SUKLAAJUUSTOKAKKU


Pohja:
350 g Domino-keksejä
80 g voita
1 rkl vaniljauutetta
1 rkl konjakkia

Voit korvata vaniljauutteen vaniljasokerilla ja konjakin vaikka appelsiinimehulla halutessasi. Tai jätä ne vain yksinkertaisesti pois.

Murskaa keksit. Itse käytän yleensä vahvaa muovipussia, johon laitan keksit ja nuijin ne lihanuijalla murskaksi. Lisää sulatettu voi ja mausteet keksimurskaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kelmua. Painele keksipohja vuokaan.

20140112_182739

Täyte:
1 prk Valion pinkkiä rahkaa
250 g mascarpone-juustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
400 g pakastemansikoita
1 prk Piltti-kuningatarsosetta
2 rkl MONIN Mansikkamakusiirappia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
4 liivatelehteä
2 dl kermaa

20140112_184104

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita rahka, mascarpone, soseutetut mansikat, puolet Piltistä, sokeri, vanilja ja makusiirappi.

20140112_183956

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä loppua Pilttisosetta noin 20 sekuntia mikroaaltouunissa. Liuota liotetut liivatelehdet soseeseen ja sekoita sose huolellisesti tuorejuustomassaan. Kääntele kermavaahto massaan ja lisää se keksipohjan päälle vuokaan.

mousse

Valuta hieman makusiirappia tipoittain kakun pinnalle. Vedä puutikulla vetoja tippojen läpi ja tee kuvioita kakun pintaan.

kakku1

Uskallankohan tämän kakun innoittamana paljastaa uuden vuoden lupaukseni?? Ei kaupan pullaa minulle! Työpaikan kahvihuoneen pöydälle ilmestyy harva se viikko pullaa, kakkua, viinereitä, pasteijoita jne. Päätin, että itse tehtyjä leipomuksia maistan, mutta teolliset lisäainepullat jätän muiden syötäväksi. Pidättehän peukkuja!

Mutta huomenna, rakkaat työkaverit, saatte maistella Vaniljaista mansikka-suklaajuustokakkua!

Edit. Nyt kun kakku on syöty, tekisin pari pientä huomiota. Ensinnäkin, lisäisin viidennen liivatelehden varsinkin siinä tapauksessa, että kakun olisi tarkoitus seistä tarjoiluvadilla pidemmän aikaa. Pohjan voin vaihtaisin margariiniin, jotta se olisi hieman helpompaa leikata. ja viimeiseksi, makusiirapilla tehtyjen kukkien kaunis punainen väri oli haihtunut teille tietymättömille. Näistä pienistä erheistä huolimatta, kakku oli hyvänmakuinen ja teki kauppansa vikkelästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen